Foto: Pixabay

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 29. septembrī braucis ar autobusu no Rīgas uz Ventspili, portālu "Delfi" informēja SPKC.

Saslimušais braucis ar SIA "Norma-A" autobusa reisu nr. 7955 pulksten 8.40 no Rīgas uz Ventspili.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā autobusa maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid".

Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas ar ārsta nosūtījumu (ārpus ģimenes ārsta darba laika, ja pacientam ir akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai citas pazīmes, kas ir raksturīgas Covid-19 infekcijai bez ārsta, ārsta prakses vai ārstniecības iestādes nosūtījuma).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!