Foto: Shutterstock
Aizvadītajā diennaktī stacionēti seši Covid-19 pacienti un viens miris, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pēdējā diennaktī veikti 3818 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 68 jauni inficēšanās gadījumi, viena persona mirusi, kas bija vecuma grupā no 60 līdz 65 gadiem, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 340 395 izmeklējumi, infekcija konstatēta 2194 personām un 1322 personas izveseļojušās, 40 mirušas.

Ministre norāda, ka pagājušā diennaktī testēto skaitā Covid-19 pozitīvi ir 2%.

Kopumā šobrīd slimnīcās ārstējas 32 cilvēki.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) informācija, 29 pacientiem ir vidēji smaga slimības gaita, bet trim - smaga. Kopā no stacionāra izrakstīti 235 pacienti.

"Šie ir fakti, kas apliecina, ka Covid-19 pastāv, vīruss ir lipīgs, slimība nejauka," uzsver ministre.


Tāpat ministre aicina sabiedrību būt atbildīgai, lai gan "par jauno koronavīrusu kopš pavasara zinām daudz vairāk un zināšanām jākalpo tā efektīvākai ierobežošanai". Tomēr sabiedrībai tajā ir liela loma un ar aizliegumiem vien nebūs līdzēts, raksta politiķe.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!