Foto: Shutterstock
Ar Covid-19 saslimušais izglītojamais, kurš ieguvis kontaktpersonas statusu, varēs veikt testu septītajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas, un, ja tas būs negatīvs, karantīnu beigt, otrdien lēma valdība.

Lēmums paredz, ka pēc mājas karantīnas, veicot Covid-19 testu septītajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas, bērns, kurš ieguvis kontaktpersonas statusu, var karantīnu beigt, ja veiktais tests ir negatīvs.

Tas darīts, lai skolēni var pēc iespējas ātrāk atgriezties izglītības iestādē.

Par Covid-19 saslimuša bērna iespējām izbeigt pašizolāciju lemj ģimenes ārsts, trešdien precizēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Tāpat valdības lēmums paredz, ka antigēnu testu var veikt ne tikai ārstniecības persona, bet arī ārstniecības atbalsta persona vai medicīnas asistents, lai uzlabotu šī pakalpojuma pieejamību.

Lai to varētu darīt, medicīnas asistents uz Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas laiku tiks reģistrēts Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā.

Lai medicīnas asistents drīkstētu veikt antigēna testa manipulāciju, ārstniecības iestādei jānodrošina personas apmācības antigēna testu veikšanā un par personas nodarbinātību šajā procesā paziņo Veselības inspekcijai.

Kā izskanēja valdības sēdē, Operatīvās vadības grupa strādā pie analīzes par antigēnu testu pieejamību un to izmaksām, ja valdība ceturtdien skatītu stingrāku Covid-19 ierobežojošo pasākumu ieviešanu.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien nevienojās par konkrētiem pasākumiem Covid-19 ierobežošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!