Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis teikt uzrunu Lūgšanu brokastīs, jo uzskata, ka tā ir laba iespēja ar uzaicinātajiem dažādu reliģisko un sabiedrisko grupu pārstāvjiem pārrunāt sabiedrībā aktuālās tēmas, īpaši akcentējot mūsu valstī tik ļoti nepieciešamo savstarpējo iecietību.

Prezidenta pārstāve Maija Celmiņa, Lūgšanu brokastu tradīcija pastāv arī citās valstīs. "Būtiski, ka brokastīs, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, dalību ņems ne tikai sabiedrībā zināmi cilvēki, bet arī diplomāti, kas apliecina, ka šis pasākums nav traktējams tikai šauri reliģiskā kontekstā," skaidroja Celmiņa.

Kā ziņots, Valsts prezidents piektdien viesnīcā "Reval Hotel Latvia" teiks uzrunu Lūgšanu brokastīs. Uz Latvijas valsts Lūgšanu brokastīm šogad aicināts aptuveni tūkstotis cilvēku, tai skaitā arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), deputāti, ministri, valsts un kultūras darbinieki, kā arī ārvalstu vēstnieki. Brokastīs varēs piedalīties tikai aicinātās personas.

Lūgšanu brokastis ir starptautiska kustība, kas norisinās daudzās valstīs, un uz tām tiek aicināti valsts līderi sadraudzībai, iedrošinājumam un Dieva meklējumiem lūgšanās.

Lūgšanu brokastu goda komitejā darbojas bijušais prezidents Guntis Ulmanis, bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainārs Baštiks (LPP/LC), Saeimas deputāts Artis Pabriks un četri tradicionālo konfesiju bīskapi. Rīcības komitejas pārstāvji ir no vairākām konfesijām.

Uzaicinājumu piedalīties un teikt apsveikumu ir aicināts arī Lietuvas prezidents Valds Adamkus, kurš pats ir atbalstījis Lietuvas Lūgšanu brokastis un organizējis tās Lietuvas prezidenta pilī.

Valsts Lūgšanu brokastu devīze ir: "Dievam. Tēvzemei. Brīvībai."

Pērn Zatlers neatsaucās aicinājumam apmeklēt Lūgšanu brokastis. Arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga neapmeklēja Lūgšanu brokastis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!