Aptuveni 30 galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki ceturtdien bijušā Ļeņina pieminekļa vietā pretim valdības ēkai ar dziesmām pieminēja Lielās oktobra revolūcijas 85.gadadienu.
Piemin Lielās oktobra revolūcijas 85. gadadienu

Cilvēki turēja rokās Ļeņina fotogrāfijas, sarkanus transparentus ar uzrakstiem krievu valodā "Slava Ļeņinam", "Slava 1917.gada lielajam oktobrim" un citus.

Bijušā Ļeņina pieminekļa vietā cilvēki salikuši ziedus, galvenokārt sarkanas neļķes. Daudzi no viņiem neļķes piepsprauda arī pie apģērba, vairākiem svinētājiem rokās bija sarkani karodziņi.

Pēc dziesmu izdziedāšanas un ziedu nolikšanas cilvēki devās uz Esplanādi pie 1919.gada komunāru kapavietas. Mītiņu novēro arī policija.

Paši pasākuma dalībnieki pavēstīja, ka viņi bija sapulcējušies Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa, no kurienes devās gājienā pie Strēlnieku pieminekļa un uz bijušā Ļeņina pieminekļa vietu pie valdības ēkas.

Oficiāli neviens mītiņš vai pikets par godu revolūcijas gadadienai ceturtdien Rīgā nav pieteikts, un pašvaldības policijas preses sekretārs Aigars Bērziņš vēstīja, ka viņa rīcībā nav ziņu par nesankcionētu mītiņu. Bērziņš stāstīja, ka šī cilvēku pulcēšanās neesot uzskatāma par mītiņu vai piketu, jo netiekot traucēta sabiedriskā kārtība. "Nevienam nav aizliegts nolikt puķes pie pieminekļa," teica Bērziņš.

Arī pērn šajā pašā vietā cilvēki nesankcionēti atzīmēja revolūcijas gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!