Foto: DELFI
Divu gadu laikā ar Eiropas Savienības (ES) finansiālu atbalstu biedrība "Integrācija sabiedrībai" palīdzējusi 71 bijušajam ieslodzītajam atgriezties sabiedrībā, aģentūru LETA informēja biedrības prezidents Jurijs Kapustins.

Šā gada martā biedrība veiksmīgi noslēgusi divus gadus ilgušo 99 884 latus vērto projektu, kura laikā sociālās rehabilitācijas centrā "Ratnieki" 71 bijušajam notiesātajam tika nodrošināta ilgstoša stacionārā rehabilitācija un sociālās uzvedības korekcija. Projekta mērķis bija samazināt noziedzību Latvijā, radīt drošu pilsonisku sabiedrību, motivēt mērķa grupas personas mainīt uzvedību un neizdarīt jaunus noziegumus.

Kā stāsta Kapustins, dzīvojot centrā un piedaloties nodarbībās, klienti saņēma kvalificētu speciālistu palīdzību atkarību, psiholoģisko, sociālo, tikumisko problēmu un darba iemaņu atjaunošanas jautājumu risināšanā. Regulārs darbs kvalificētu speciālistu vadībā notika gan individuāli, gan grupās. Centrā bija iespējams arī apgūt galdnieka darba iemaņas.

"Projekta kvalitātes rādītājs ir tas, ka centrā klienti pārstāja smēķēt un lietot alkoholu, apmeklēja nodarbības un interesējās par likumpaklausīgu dzīvi, atjaunoja attiecības ar ģimenes locekļiem. Tika sakārtoti dokumenti, atrasta dzīves un darba vieta, atjaunoti sociālie sakari. Mazinājās nabadzības un atstumtības cēloņi," norāda projekta īstenotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!