Kāds par laupīšanu notiesāts vīrietis, kurš uzskata, ka cietumā inficējies ar HIV, iesūdzējis tiesā SIA "Mediju nams" par goda un cieņas aizskaršanu.
Rīgas apgabaltiesā pastāstīja, ka ieslodzītais vēlas no SIA "Mediju nams" piedzīt 150 000 latu kompensāciju par viņam nodarīto morālo kaitējumu. Lietu tiesa izskatīs 7.decembrī.

Kā informēja zvērināta advokāta palīgs Ainārs Lezdiņš, kurš šajā lietā pārstāv SIA "Mediju nams", prasība tiesā celta par publikāciju laikrakstā "Rīgas Balss" (RB) 2003.gada 25.novembrī. Publikācijai bijusi pievienota fotogrāfija, kurā prasības iesniedzējs sevi atpazinis, turklāt rakstā par viņa tiesāšanos ar cietumu minēts prasītāja vārds un uzvārda pirmais burts.

Kā informēja Lezdiņš, "Mediju nams" neuzskatot, ka būtu aizskāris prasītāja godu un cieņu.

Kā ziņots, šā gada februārī Rīgas apgabaltiesa noraidīja šā ieslodzītā prasību pret Rīgas centrālcietumu par 150 000 latu piedziņu kā kompensāciju par to, ka cietumā viņš inficējies ar AIDS izraisošo cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV) un vīrusa hepatītu C.

Prasības iesniedzējs tiesā uzsvēra, ka, pēdējo reizi nokļūstot cietumā, analīzes nav uzrādījušas nevienu no šīm slimībām, tādēļ vienīgā iespēja ar tām inficēties bija cietuma Medicīnas daļā. Viņš apgalvoja, ka nekad mūžā nav intravenozi lietojis narkotikas un nekad nav stājies homoseksuālos dzimumsakaros. Prasītājs stāstīja, ka, iestājoties cietumā, asinis analīzēm viņam ņemtas ar "vecajām stikla špricēm", nevis ar vienreizējās lietošanas šļircēm vai tā sauktajiem vakutaineriem.

Savukārt cietuma pārstāvji noliedza, ka prasītājs varētu būt inficējies ar bīstamajām kaitēm tieši cietuma Medicīnas daļā.

Prasības iesniedzējs ir sešas reizes sodīts un patlaban Jelgavas cietumā izcieš astoņu gadu cietumsodu par laupīšanu lielā apmērā. Ieslodzījumā vīrietis atrodas kopš 1999.gada, un viņa soda termiņš beidzas 2007.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!