Mobilo sakaru operators LMT plānotās informatīvās kampaņas ietvaros uz mobilo tālruņu lietošanas kultūru aicinās paskatīties ar humoru - zīmēt karikatūras un piedalīties radio SWH populārās rīta programmas "Bē Bē brokastis" humoristiskajos konkursos.
Otrdien ar akcijas ieceri iepazinās Rīgas domes Vides komiteja, kuras vadītājs Valdis Kalnozols jau iepriekš vairākkārt paudis bažas par mobilo telefonu izmantošanas kultūru sabiedriskās vietās. Pēc iepazīšanās ar kampaņas ideju Kalnozols pauda vēlmi tai piesaistīt arī otru valsts mobilo sakaru operatoru - "Tele2", informēja deputāta konsultants Ēriks Matulis.

Kampaņas galvenais pasākums būs karikatūru zīmēšanas konkurss, kurā dalībnieki mēģinās pēc iespējas trāpīgāk un asprātīgāk attēlot mobilā tālruņa pareizas un nepareizas izmantošanas piemērus, Veiksmīgāko ideju autori saņems balvas, bet viņu darbus publicēs bukletā, kurā aprakstītas iespējas mobilo tālruni izmantot, netraucējot apkārtējiem.

Savukārt radio SWH rīta programma "Bē Bē brokastis" konkursā "Melnā humora tops" klausītājiem varētu piedāvāt izgudrot veidus, kā sabiedriskā vietā izmantot tālruni, lai tas traucētu pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku. Tādā veidā varētu atgādināt, ka, nevietā lietojot mobilo tālruni, tā īpašnieks traucē apkārtējiem un var kļūt smieklīgs.

Rīgas domi par plānoto akciju LMT informē un aicina piedalīties tieši Kalnozola ierosinājumu aizliegt mobilo telefonu lietošanu sabiedriskās vietās dēļ. Šo ierosinājumu apspriedīs visas domes komi tejas.

Kalnozols savu priekšlikumu iepriekš pamatoja ar to, ka mobilo telefonu lietošana, piemēram, sabiedriskajā transportā, traucē apkārtējos. Viņš pauda, ka nevietā un nelaikā izskanējis zvans izraisa apkārtējos cilvēkos neizpratni, sašutumu un rada stresu. Deputāts arī ierosināja par mobilo telefonu lietošanu publiskās vietās noteikt naudas sodu, piemēram, līdz 20 latiem, un sodus varētu iekasēt pašvaldības policija.

LMT pirms trijiem gadiem jau rīkoja informatīvu akciju, aicinot izslēgt mobilos tālruņus kultūras pasākumu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!