Lai meklētu noplūdes vietas, no 27.oktobra AS "Rīgas siltums" plāno siltumtīklos esošo ūdeni iekrāsot ar fluorescējošu zaļu pārtikas krāsvielu, liecina uzņēmuma publicētais paziņojums.

Pārtikas krāsvielas pievienošana nepieciešama, lai operatīvi varētu atklāt siltumtīklu ūdens noplūdes, kā arī atrast ēkās esošos bojātos karstā ūdens sildītājus, pastāstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Siltumtīklu ūdens noplūdes vietu meklēšana, ievadot siltumnesējā fluoresceīna darba šķīdumu, neietekmēs siltumenerģijas padevi Rīgā. Siltumnesējam pievienotā pārtikas krāsviela nav kaitīga iedzīvotāju veselībai, norādīja Rence.

Ja karstā ūdens apgādes sistēmā parādās fluorescējoši zaļš ūdens, iedzīvotāji tiek lūgti par to nekavējoties ziņot "Rīgas siltuma" klientu palīdzības dienestam pa bezmaksas tālruni 80 0000 90.

AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!