Lai mudinātu arī mediķus pārtraukt smēķēšanu un rūpēties par savu un apkārtējo veselību, Veselības vecināšanas centrs (VVC) pretsmēķēšanas kampaņas "Atmet un vinnē" ietvaros sarūpējis īpašu balvu mediķim - ceļojumu uz Polijas ūdens atrakciju parku, žurnālistus informēja centra direktores vietniece Iveta Bluka.
Viņa pastāstīja - lai aicinātu mediķus, kas arī "īpaši daudz smēķē", pārtraukt smēķēšanu vismaz akcijas "Atmet un vinnē" laikā un "dotu stimulu arī vēlāk iztikt bez cigaretes", VVC sarūpējis īpašu balvu medicīnas darbiniekam - ceļojumu divām personām uz ūdens atrakciju parku Polijā.

Bluka pavēstīja, ka centra rīkotajā starptautiskajā pretsmēķēšanas kampaņā var piedalīties visi smēķētāji, kas regulāri smēķē vismaz vienu gadu un ir vismaz astoņpadsmit gadus veci. "Kampaņas dalībniekam jāapliecina viena liecinieka klātbūtnē gatavība nesmēķēt veselu mēnesi. Ja viņš to izpilda un urīna analīzēs neuzrādās noteiktas vielas, kas liecina par kaut vienu izsmēķētu cigareti, viņš būs konkursa uzvarētājs," sacīja Bluka.

Pēc viņas teiktā, galvenā balva Latvijas kampaņas uzvarētājam būs ceļojums divām personām uz Vāciju. Turklāt katras valsts galvenās balvas ieguvējs piedalīsies arī starptautiskās balvas - 10 tūkstoši ASV dolāru un Eiropas reģiona balvas - 2500 ASV dolāru izlozē.

Viņa norādīja - lai piedalītos kampaņā, smēķētājam jāizpilda anketa un jānosūta uz VVC līdz maija sākumam. Dalībniekam ar parakstu jāapliecina, ka viņš nesmēķēs laika posmā no 2. līdz 27.maijam. Kampaņas anketas interesenti var saņemt veselības aprūpes iestādēs, VVC, aptiekās un lielveikalā "Rimi".

Starptautisko pretsmēķēšanas kampaņu "Atmet un vinnē!" jau piekto reizi rīko Somijas sabiedrības veselības institūts un Pasaules veselības organizācija. Tā notiks piecos kontinentos, simt valstīs vienlaicīgi. Taču Latvija šo kampaņu organizē ceturto gadu. Rīkotāji prognozē, ka smēķēšanas atmešanas kampaņā visā pasaulē piedalīsies viens miljons cilvēku. Katra dalībvalsts organizē savu kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!