Foto: LETA

No 18. maija ar iestādi pārraugošās karantīnas komisijas atļauju iemītnieki varēs atstāt evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais Krusts" vīriešu patversmi Rīgā, paredz piektdien izdotais veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojums.

Vienlaikus patversmi atļauts atstāt personām, par kurām saņemta ārstējošā ārsta atļauja pārtraukt izolāciju vai kurai ir beidzies pašizolācijas periods.

Kā vēstīts, patversmē konstatējot plaša mēroga inficēšanos ar Covid-19, marta beigās visiem tās iemītniekiem un arī darbiniekiem tika noteikta karantīna. Kopumā bija zināms par vismaz 31 inficēto minētājā iestādē, kamēr aptuveni 100 cilvēkiem bija noteikta karantīna.

Saistībā ar šiem notikumiem pie patversmes tika uzcelta telts veselo iemītnieku nošķiršanai, tomēr beigās tika nolemts izdalīt iemītniekus pa stāviem, tādējādi nodrošinot nošķirtību starp patversmes klientiem.

4. aprīlī nomira viens no iestādes iemītniekiem, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests. Mirušais pacients bijis vecumā no 55 līdz 59 gadiem, un viņam bijušas vairākas blakusslimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!