Rīgas pašvaldības policija (RPP) ceturtdien nedaudz vairāk kā stundas laikā par stāvēšanu neatļautā vietā, piestiprinot pie priekšējā stikla jaunās soda kvītis, sodījusi 25 automašīnu īpašniekus, informēja RPP preses sekretārs Aigars Bērziņš.
Viņš pastāstīja, ka nodaļas darbinieki ceturtdien vairāk nekā stundu patrulējuši Ģertrūdes ielas rajonā un dežūras laikā ar jaunajām soda kvītīm sodījuši vadītājus, kuri savus spēkratus novietojuši neatļautās vietās.

Bērziņš teica, ka ceturtdien bijis gadījums, ka pie policista soda kvīts rakstīšanas laikā pienācis automašīnas īpašnieks un vēlējies norēķināties turpat, taču policists viņam esot paskaidrojis, ka jāmaksājot esot bankā. Pēc tam vadītājs saņēmis kvīti un aizbraucis.

Rīgas pašvaldības policijas īpašai nodaļai darbu vajadzēja uzsākt jau 1.septembrī, taču nesakārtotās likumdošanas un nodaļas vajadzībām neiegādātā nepieciešamā ekipējuma un tehniskā aprīkojuma dēļ nodaļa darbu laikā neuzsāka, un pagaidām vēl nav skaidrs, kad tā darbu uzsāks pilnā apjomā.

Nodaļa kontrolēs transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās noteikumu ievērošanu un varēs bez vadītāja klātbūtnes sodīt transportlīdzekļa īpašnieku, sastādot administratīvo protokolu, bet paziņojumu par to piestiprinot pie loga.

Jaunajām soda kvītīm, kuras pie automašīnu stikla pielīmēs par transporta novietošanu neatļautā vietā, būs trīs aizsardzības veidi, lai nodrošinātu, ka tās netiek izmantotas negodīgu līdzekļu ieguvei. Par fiksēto pārkāpumu vadītājus varēs sodīt gan pašvaldības policija, gan Valsts policija.

Jau ziņoja, ka RPP ceļu policijas vienību Rīgas dome izveidoja augusta vidū, bet tās izveidošanai dome piešķīra par 20 000 latu mazāk nekā bija prasījusi RPP - 117 026 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!