Foto: F64

Ar jaunajiem fotoradariem būs iespējams atpazīt arī autobraucēja seju, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš apliecināja, ka jaunie radari būs daudz spēcīgāki ar lielāku kameru izšķirtspēju. Tam arī vajadzētu mazināt līdzšinējās juridiskās neskaidrības par to, ko sodīt – auto īpašnieku vai personu, kura bijusi pie auto stūres.

"Jauno radaru kameras būs daudz kvalitatīvākas un varēs atpazīt personu, kas sēž pie stūres," atzina ministrs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarējis uzņēmums "Reck" un pirmās mērierīces uz Latvijas ceļiem būs jau šogad.

Atbilstoši iepirkumam tiks piegādātas Nīderlandes uzņēmuma "Gatso" iekārtas, kas savus uzdevumus pilda jau vairākus desmitus gadu apmēram 60 pasaules valstīs. Šo iekārtu piegādi veiks "Reck", kuram fotoradaru darbības uzturēšana jānodrošina vēl piecus gadus pēc to nodošanas ekspluatācijā. Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Uzņēmuma "Reck" valdes priekšsēdētājs Viesturs Kaģis teica, ka galvenais iemesls uzvarai iepirkuma konkursā bijusi iekārtu atbilstība pasūtītāja noteiktajai specifikācijai. Pirmais fotoradars tiks uzstādīts sešas nedēļas pēc līguma noslēgšanas.

Fotoradaru iepirkumam bija vēl otra daļa, kas paredz, ka valsts iegādāsies četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri. Arī šajā daļā, tāpat kā Doplera principa iekārtu piegādē, pieteicās "Reck" un "Doma". CSDD pārstāvis Jānis Aizpors skaidroja, ka šajā daļā lēmums par uzvarētāju tiks pieņemts tuvākajā laikā.

Valsts kopumā piecos gados plāno iegādāties pa 20 stacionārajiem radariem gadā. Par pārējo iekārtu uzstādīšanu tiks rīkoti jauni konkursi, turklāt šobrīd valdība nemaz nav lēmusi par naudas piešķiršanu šim mērķim, norādīja Aizpors. Arī Kaģis norādīja, ka viņa uzņēmums par piedalīšanos tālākajos konkursos lems tikai pēc to iepirkuma procedūras prasību izvērtēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!