Foto: LETA

Lai mudinātu sabiedrību neklusēt, kļūstot par korupcijas vai kādu citu prettiesisku rīcību lieciniekiem vai upuriem, bet iestāties par tiesiskāku un demokrātiskāku valsti, sabiedrība par atklātību "Delna" sāks kampaņu "Cel trauksmi!", informēja organizācijā.

Tās mērķis cita starpā būs arī informēt sabiedrību par to, ko nozīmē celt trauksmi, kas ir trauksmes cēlējs un kā celt trauksmi, sevi aizsargājot.

Kampaņa tiks atklāta pirmdien, 20.aprīlī, plkst.10 Rīgas Centrālajā stacijā. Pasākumā uzstāsies "Delnas" direktors Gundars Jankovs ar aicinājumu sabiedrībai neklusēt, bet celt trauksmi, kļūstot par pozitīvo pārmaiņu vēstnešiem. "Delnas" projektu vadītāja Gita Lazdāne iepazīstinās ar trauksmes cēlēju tiesisko aizsardzību Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm un par to, kādi ir nākamie plānotie soļi Latvijā attiecībā uz trauksmes cēlēju aizsardzības uzlabošanu. Savukārt improvizācijas teātris "Improvide" demonstrēs piemērus, par kuriem ir jāceļ trauksme.

Kampaņas laikā izveidota mikrolapa "www.celtrauksmi.lv", kur atrodama visa nepieciešamā informācija trauksmes cēlējam, tāpat "Delna" turpina sniegt bezmaksas juridisko palīdzību trauksmes cēlējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!