Foto: LETA
Lai veicinātu iedzīvotāju motivāciju ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus, Valsts kanceleja (VK) uzsāk kampaņu "Es gribu vasaru", portālu "Delfi" informēja VK.

Laikā, kad Covid-19 izplatības rādītāji Latvijā ilgstoši saglabājas augsti, veselības dienesti un valsts pārvalde ar dažādām komunikācijas iniciatīvām turpina aicināt sabiedrību būt modriem un atbildīgiem, kopīgi veidojot izpratni par vīrusa izplatības riskiem un veicinot epidemioloģiski drošu rīcību ilgtermiņā.

Kampaņa "Es gribu vasaru" būs tikai viena no vairākām citām kampaņām, ko plānots realizēt nākamo mēnešu laikā, lai mudinātu iedzīvotājus rīkoties epidemioloģiski droši.

Īstermiņa kampaņa "Es gribu vasaru!" norisināsies aprīlī un maijā. Kampaņas informatīvie materiāli veidoti, lai uzrunātu ikvienu iedzīvotāju, jo katra cilvēka līdzdalība vīrusa izplatības ierobežošanā ir būtiska, tādēļ iedzīvotāji ir aicināti aktīvi piedalīties kampaņas vēstījumu izplatīšanā, norāda VK.

Lai ar kampaņas saturu sasniegtu maksimāli plašu auditoriju, video, audio un vizuālie materiāli tiks izvietoti dažāda veida medijos. "Es gribu vasaru!" būs vizuāli saistošs, plaši pozicionēts, Covid-19 drošības pasākumu ievērošanu veicinošs saturs, kuru tuvākajās dienās iedzīvotāji pamanīs televīzijā, radio un interneta vidē, sola VK.

Jau vēstīts, ka tika sludināts iepirkums par iedzīvotāju informēšanas kampaņu. Tajā uzvarēja "McCann Rīga".

Šī gada laikā, koordinējot komunikācijas procesu ar aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī, tiek plānots īstenot arī virkni citu komunikācijas iniciatīvu, lai veicinātu epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu darba vietās, veicinātu attālinātā darba iespēju izmantošanu, epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu privātajā vidē, uzrunātu mazākumtautību valodās runājošo auditoriju un Latvijas pierobežas novadu iedzīvotājus, kā arī lai veicinātu iedzīvotāju psiholoģisko noturību un veselīga dzīvesveida īstenošanu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Veselības ministrija (VM) uzsākusi kampaņu "2 miljoni iemeslu vakcinēties", lai mudinātu iedzīvotājus pieteikties rindā uz poti pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!