Foto: LETA

Ministru prezidenta amatam nominētā Laimdota Straujuma vēlēsies personīgi pārrunāt jautājumus ar ministru kandidātiem, šodien pēc tikšanās ar Straujumu sacīja Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš norādīja, ka šodien sarunā ar Straujumu ir izrunāts personāliju jautājums un Ministru prezidenta amata kandidāte neesot paudusi, ka jaunajā valdībā būtu jānomaina kāds no pašreizējiem RP ministriem - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ja ir neatrisināmi jautājumi attiecībā uz kādu no kandidātiem, Demiters grib par to dzirdēt argumentus.

Kā ziņots, plānots, ka savu darbu turpinās arī ārlietu ministrs Rinkēvičs un iekšlietu ministrs Kozlovskis. Pagaidām gan nav skaidrības par pašreizējo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu. Līdz šim kuluāros tika runāts, ka pret šo kandidatūru ir iebildumi, kaut arī Pavļutu augstajam amatam vēlētos virzīt RP. Par iespējamo kompromisu neoficiāli tika uzskatīta pašreizējā izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska kļūšana par ekonomikas ministru.

Ministru kabineta sastāvs vēl būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, un kā iespējamais pēdējais balsojuma datums minēts 22.janvāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!