Rīgas domes Labklājības departamenta sniegtā informācija par Ziemeļu rajona Bērnu tiesību aizsardzības komisijas nepilnvērtīgi izmantotajām telpām Ausekļa ielā 3 saistīta ar vēlmi tās atsavināt, pauda Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra direktors Jānis Gulbis (LSDSP).
Viņš pastāstīja, ka jau apmēram gadu izteikti priekšlikumi, arī draudoši, komisijai atbrīvot šīs telpas, kas, viņaprāt, skaidrojams ar ēkas vērtīgumu. Gulbis neizpauda, kas bijušas šīs personas, bet norādīja, ka šajā ēkā ir arī dzīvokļi, kas pieder vairākām prominentām personām.

Ēkā darbojas galvenā komisija, kuras apvieno visas pilsētas skolēnus, kuri strādā ar bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem no mācībām brīvajā laikā, un tā sanāk kopā vismaz divas reizes mēnesī, turklāt šīs telpas nepieciešamas jauniešiem, lai tie arī pārējā laikā varētu darboties vietējas nozīmes un starptautisku projektu izveidošanā un piekļūtu vajadzīgajai datortehnikai, informēja Gulbis.

"Ja kāds vēlēsies komisijai telpas atņemt, cīnīsies arī paši bērni," norādīja Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra direktors, piebilstot, ka jau 1998.gadā centrs saņēmis pašvaldības rīkojumu nodrošināt tam telpas visās Rīgas priekšpilsētās.

Viņš arī paskaidroja, ka šobrīd telpās Ausekļa ielā 3 strādā juriste Irēna Vikmane, kura šeit attiecīgā laikā sniedz konsultācijas, un Labklājības departamenta informācija, ka tās tiek sniegtas nevis šajā ēkā, bet Hanzas ielā 7, ir nepatiesa.

Visu darba laiku gan juriste šeit neuzturoties, jo nākas doties arī uz tikšanos ar komisijas darbā iesaistītajām ģimenēm.

Turklāt Bērnu tiesību aizsardzības komisijai ir strikti norādīti pieņemšanas laiki telpās Ausekļa ielā 3, sacīja Gulbis, piebilstot, ka šobrīd izveidojusies kurioza situācija, jo neviens no Labklājības departamenta pie viņa ar sūdzību nav vērsies. Viņš uzskata, ka informācija par telpu nelietderīgu izmantošanu ir nepatiesa un apmelojoša.

Jau ziņots, ka otrdien, 23.maijā, Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja uzdeva revīzijas komisijai izvērtēt Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra telpu Ausekļa ielā 3 izmantošanas lietderību.

Rīgas domes Labklājības departamenta speciālisti konstatējuši, ka centrs izmanto telpas tikai pāris stundas dienā, turklāt ne katru darba dienu nedēļā.

Centrā strādā Ziemeļu rajona Bērnu tiesību aizsardzības komisija, juriskonsults un darbojas metodiskais psiholoģiskās palīdzības darba kabinets. Departamenta speciālisti uzzinājuši, ka jurista konsultācija netiek sniegta telpās Ausekļa ielā 3, bet gan Hanzas ielā 7.

Ziemeļu rajona Bērnu tiesības aizsardzības centrs izveidojis aizsardzības komisiju, kurā iekļauts arī sociālais darbinieks no Ziemeļu rajona Sociālā dienesta Atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem. Komisijas sēdes notiek ne vairāk kā divas reizes mēnesī centra telpās Ausekļa ielā 3.

Atbalsta nodaļas sociālais darbinieks paudis departamentam viedokli, ka komisijas tikšanās nesniedz gaidītos rezultātus. Labklājības departamenta speciālisti uzskata, ka ar Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centru nav izveidojusies atgriezeniskā saite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!