Foto: LETA

Ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) atbalstu šogad darbu atraduši 64 jaunieši-bezdarbnieki, pastāstīja NVA pārstāvis Dainis Jukonis.

Šogad darba devēji ar NVA atbalstu izveidojuši darbvietas 12 jauniešiem, kuri atrodas nelabvēlīgā situācijā. Tāpat darbvietas izveidotas 33 jauniešiem ar invaliditāti un 19 jauniešiem, kuriem bijusi nepieciešama pirmā darba pieredze.

Jau vēstīts, ka NVA aicina darba devējus - komersantus, pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumus - subsidētajās darbvietās pieņemt darbā jauniešus, kuri ir nelabvēlīgā situācijā, piemēram, pusgadu vai ilgāk ir bez darba.

Tāpat NVA aicina pieņemt darbā mazākumtautību jauniešus bezdarbniekus, kuriem jānostiprina valsts valodas zināšanas, profesionālās iemaņas vai pieredze, lai palielinātu savas iespējas iegūt pastāvīgu darbu.

Pieņemot darbā NVA reģistrēto nelabvēlīgākā situācijā esošo jaunieti, darba devējs no aģentūras saņems dotāciju 50% apmērā no mēneša darba algas, kuras apmēru nosaka darba devējs. Taču jāņem vērā, ka ikmēneša dotācija nevar pārsniegt valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru - 360 eiro.

Savukārt, ja darba devējs pieņems darbā jaunieti ar invaliditāti, NVA darba devējam nodrošinās ikmēneša darba algas dotāciju 360 eiro apmērā, kā arī vienreizēju dotāciju darbvietas pielāgošanai jaunieša ar invaliditāti vajadzībām - līdz 711 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!