Uzņēmumu reģistrs arī turpmāk uzņēmējiem sniegs pakalpojumus reģionos – Bauskā, Saldū, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jēkabpilī un Rēzeknē, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā.

Reģionālo nodaļu saglabāšana notiek, pateicoties pašvaldību atbalstam, kas nosaka krietni zemāku maksu telpu nomai un komunālajiem pakalpojumiem vai arī ļauj reģionālās nodaļas izvietot pašvaldību telpās bez maksas.

Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs Ringolds Balodis uzsver, ka pašvaldības ir atbalstījušas Uzņēmumu reģistru, "saprotot mūsu grūto finansiālo situāciju".

"Reģionālo nodaļu saglabāšana ir skaidrs apliecinājums, ka valsts un pašvaldība spēj sadarboties, lai kopīgiem spēkiem izkļūtu no pašreizējās Dižķibeles. Pakalpojumu sniegšanas pieejamība uzņēmējiem reģionos ir fundamentāls priekšnosacījums ekonomikas atveseļošanai," paudis Balodis.

Uzņēmumu reģistra vadītājs gan norāda, ka "iestādes budžeta samazinājuma gadījumā jautājums par reģionālo nodaļu likvidēšanu varētu kļūt aktuāls".

No šī gada 3. novembra Uzņēmumu reģistra Rēzeknes reģionālās nodaļas apmeklētājiem reģistrācijas dokumenti turpmāk būs jāiesniedz Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 93b, 2. stāvā, bet Bauskas reģionālās nodaļas klientiem – Bauskā, Katoļu ielā 3.

Tehnisku iemeslu dēļ abas nodaļas šī gada 29. oktobrī un 2. novembrī nestrādās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!