Foto: Publicitātes foto

Ar pirmo numuru reģionālās partijas "Kuldīgas novadam" sarakstā gaidāmajās vēlēšanās startēs pašreizējā partijas vadītāja, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Viņa pastāstīja, ka ar otro un trešo numuru kandidēs viņas pašreizējie vietnieki pašvaldībā Aleksandrs Lange un Viktors Gotfridsons.

Sarakstā iekļauti arī cilvēki, kas nav iepriekš kandidējuši, piemēram, SIA "Vēvers" vadītājs Ģirts Vēvers, uzņēmējs, SIA "Alekšupīte" valdes priekšsēdētājs Raimonds Lapuķis.

Sarakstā iekļauti arī vairāki jaunieši - Krista Jansone, kas strādā Kuldīgas novada muzejā, vasarā rāda brīvdabas kino un aktīvi strādā ar jauniešiem, Dace Strazdiņa, kas vada biedrību "Darīsim paši", Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālās vidusskolas pedagogs Mārtiņš Mednieks.

Kandidēs arī esošie domes deputāti Dace Reinkopa, Artis Gustovskis, daktere Ināra Rozentale, ārsts Guntis Smiltāns un uzņēmēja, SIA "Amazone" līdzīpašniece Baiba Mikāla.

Šodien biedru sapulcē apstiprināta arī programma. Galvenais uzstādījums ir "strādāt no sirds, radoši, godīgi, aktīvi, sava novada labā, lai ikviens no maza līdz sirmgalvim šeit justos labi un justos kā mājās".

Bērziņa teica: lai cilvēks justos kā mājās, vajadzīgs darbs, svarīga ģimene, dzīves vide, labklājība, drošība, izglītības ieguves iespējas, sports.

Lielu uzsvaru plānots likt uz to, lai pašvaldība ir ģimenēm draudzīga. No šī gada sākts apmaksāt brīvpusdienas skolās pirmajām četrām klasēm, un šo programmu paredzēts turpināt. Patlaban bērnudārzi un rotaļu grupas tiek nodrošinātas no trīs gadiem, bet paredzēts to nodrošināt no pusotra gada, paredzēts veidot bērnu rotaļu laukumus un pastaigu takas.

Programmā iekļauta arī sporta skolas rekonstrukcija un peldbaseina būve.

Nodarbinātības jomā liels uzsvars tiks likts uz uzņēmējdarbību, paredzēts veidot industriālo parku, piesaistīt Eiropas Savienības fondus, lai radītu darbavietas. Plānots arī aktīvi strādāt ne tikai tūrisma jomā, kas Kuldīgai ir ļoti nozīmīga, bet arī ražošanas attīstības veicināšanā, lai Kuldīgā ienāk vairāk ražotāju. Bērziņa uzsvēra, ka pilsētā un tās apkārtnē ir ļoti attīstīta kokrūpniecība, arī tekstilrūpniecība un lielas zemnieku saimniecības.

Liels uzsvars tiks likts uz ceļiem, ielām, novada ceļiem, lai iedzīvotāji varētu ērti pārvietoties un saņemt pakalpojumus.

Jau ziņots, ka partija "Kuldīgas novadam" nodibināta, gatavojoties šogad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. To 2012.gada gada 31.martā Kuldīgā nodibināja aptuveni 270 cilvēku. Partijas vadītāja ir Bērziņa, kura savulaik domē tika ievēlēta no Tautas partijas (TP) saraksta.

Partija vēlēšanās vēlas saņemt vairāk nekā 50% vēlētāju balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!