Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits no svētdienas, 20. jūnija, līdz otrdienai, 22. jūnijam, uzturēsies oficiālā vizītē Zviedrijā, lai, atzīmējot simtgadi kopš abu valstu attiecību nodibināšanas "de iure" un trīsdesmitgadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas pēc neatkarības atgūšanas, tiktos ar Zviedrijas karali, parlamenta priekšsēdētāju un premjerministru, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Prezidents tiksies ar Zviedrijas karali Kārli XVI Gustavu, Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāju Andreasu Norlēnu un premjerministru Stēfanu Levēnu. Tāpat paredzētas tikšanās ar Stokholmas Starptautiskā miera pētniecības institūta valdes priekšsēdētāju Janu Eliasonu, Zviedrijas uzņēmējiem un latviešu diasporu.

Valsts prezidents apmeklēs Latvijas–Zviedrijas "de iure" attiecību simtgadei veltītu izstādi Zviedrijas Nacionālajā arhīvā, kā arī Zviedrijas Karalisko bibliotēku.

Paredzēts arī Upsalas apmeklējums, uzrunājot Zviedrijas vecākās universitātes – Upsalas universitātes – studentus par demokrātiju digitalizācijas laikā, piedaloties 16. gadsimta Rīgas jezuītu bibliotēkas digitalizācijas projekta atklāšanā Upsalas Universitātes bibliotēkā.

Notiks arī sadarbības memoranda parakstīšana ar Upsalas Universitātes Imunitātes, pataloģijas un ģenētikas departamentu un Karolinskas institūtu Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!