Foto: DELFI

Ar radošajām darbnīcām reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistiem un Radošuma balvas pasniegšanas ceremoniju piektdien noslēgsies radošās darbības nedēļa "Radi!", informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Radošuma balvas pasniegšanas ceremonijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) sveiks radošākās pašvaldības. Balvai kopumā tika pieteikti 75 pretendenti.

Tāpat dalībniekiem būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu "Otrais zvans" un iepazīties ar radošās darbības nedēļas "Radi!" galvenajām atziņām.

Savukārt radošās darbnīcas iecerētas, lai iedrošinātu reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistus ieviest radošus un oriģinālus risinājumus savas teritorijas attīstībā un sekmētu pieredzes apmaiņu šo risinājumu īstenošanā. Visas dienas garumā radošo darbnīcu dalībniekiem būs iespēja uzzināt par radošuma praktisko pielietojumu teritorijas attīstības plānošanā, smelties iedvesmu no ārvalstu kolēģu pieredzes un iepazīties ar Eiropas Sociālā fonda projekta "Publisko pakalpojumu sistēmas pilnveidošana" rezultātiem – pilotprojektu "Bērna piedzimšanas notikums", apzinātajiem pašvaldību publiskajiem pakalpojumiem un priekšlikumiem šo pakalpojumu pieejamības paaugstināšanai.

Tāpat pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar Sorosa fonda – Latvija īstenotās iniciatīvas "Pārmaiņu iespēja skolām" pieredzi un ieteicamajiem darbības virzieniem mazo skolu ilgtspējīgai attīstībai.

Darbnīcās tiks meklēti radoši un alternatīvi risinājumi vairākās jomās - teritorijas atpazīstamība, viedais pašvaldības atbalsts konkurētspējīgas uzņēmējdarbības attīstībā, pašvaldību iespējas publisko pakalpojumu sniegšanā, klientorientēta publisko pakalpojumu sniegšana un pašvaldības sadarbība un komunikācija ar iedzīvotājiem. Pasākuma dalībnieki aicināti piedalīties jebkurā no radošajām darbnīcām pēc savas izvēles un ieinteresētības. Pieteikšanās notiks uz vietas.

Radošās darbības nedēļas "Radi!" mērķis bija parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus, kā arī veicināt izpratni un interesi par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!