Foto: DELFI
Kāds vīrietis un sieviete Zemgales pusē svētdien, braucot no slidkalniņa, iebrauca dzeloņstiepļu žogā un savainojās, savukārt Liepājā kāds vīrietis neveiksmīgi kritis, daļēji noraujot sev pēdu, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

"Atrās palīdzības" informācija liecina, ka 31 gadu vecais vīrietis devies makšķerēt uz Liepājas mola un, iespējams, aizķēries aiz asiem akmeņiem, daļēji noraujot sev pēdu. Vīrietis nogādāts pie mediķiem Rīgā.

Savukārt Zemgales pusē 40 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete ar ragavām braukuši no slidkalniņa un ietriekušies dzeloņstiepļu žogā. Pēc neveiksmīgajiem ziemas priekiem cietušajiem savainota seja un kakls. Mediķi pieļauj, ka braucēji bijuši alkohola reibumā. Arī viņi nogādāti slimnīcā.

Traumas uz kalniem guvuši arī vairāki citi cilvēki, savukārt seši cilvēki svētdien guvuši traumas, pakrītot uz slidenām ietvēm. Kāds vīrietis Latgalē slimnīcā nogādāts ar ķermeņa atdzišanu, viņš atrasts guļam uz ielas.

Savukārt Kurzemes pusē kādu velosipēdistu notriecis auto un, lai arī mediķi notikuma vietā ieradās septiņas minūtes pēc izsaukuma, cietušais jau bija miris. Tagad apmēram 60 gadus vecā vīrieša nāves apstākļus skaidros policija.

Vēl svētdien nelaimes cietuši bērni – kāds mazulis applaucējies, cits norijis flomāstera uzgali. Kopumā svētdien mediķi devušies uz 1200 izsaukumiem, palīdzot 153 traumu gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!