Foto: F64

Epidemiologi piektdien diskutē ar "Rimi" Rīgas maratona organizatoriem par iespējamu bērnu piedalīšanas ierobežošanu tajā, žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Šāda diskusija notiek, ņemot vērā plašo Covid-19 saslimšanu skolās, kā arī piedaloties interešu izglītības pulciņos, tostarp, saistītos ar sportu.

Perevoščikovs gan norādīja, ka kopumā situācija no organizatoriskā viedokļa ir diezgan pārdomāta, lai būtu dalībniekiem nodrošināta maksimāla aizsardzība.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī Latvijā veikts 4551 Covid-19 tests, reģistrēti 137 jauni saslimšanas gadījumi.

Savukārt otro dienu pēc kārtas Latvijā stacionēti 10 Covid-19 slimnieki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Līdz ar to, kopā stacionāros ārstējas 47 pacienti: 42 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ar smagu slimības gaitu.

Sākotnēji maratonam bija jārisinās 16.-17. maijā, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika atcelts uz vēlāku laiku. Pēc tam rīkotāji paziņoja, ka "Rimi" Rīgas maratons notiks oktobra otrajā nedēļas nogalē.

Sestdien, 10. oktobrī, risināsies "Rimi" Bērnu skrējiens, bet galvenie starti "Rimi" Rīgas maratonā paredzēti svētdien, 11. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!