Foto: morgueFile

Iestājoties rudenim, iedzīvotāju vispārējais noskaņojums sācis strauji pasliktināties, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Iedzīvotāji viskritiskāk vērtējuši valdības darbu, ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un valsts kopējās situācijas attīstību. Vienīgo pozitīvāko vērtējumu iedzīvotāji snieguši ģimenes materiālajai situācijai.

Pētījuma rezultāti liecina, ka valdības darba vērtējums šomēnes samazinājies par sešiem punktiem. Līdzīgs kritums vērojums iedzīvotāju vērtējumā par ekonomiskā stāvokļa izmaiņām un kopējās situācijas attīstību, attiecīgajiem indeksiem samazinoties par pieciem un četriem punktiem. Tajā pašā laikā ģimenes materiālās situācijas vērtējums šomēnes piedzīvojis nelielu kāpumu - par vienu punktu. Tiesa, ģimenes materiālo situāciju kā viduvēju vēl joprojām vērtē vairāk nekā puse aptaujāto - 54%.

"DNB Latvijas barometra" otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par iespējām Latvijā sākt uzņēmējdarbību, faktoriem, kas to motivētu darīt, un uzņēmējiem, kas jau sevi ir pierādījuši kā veiksmes stāstu. Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 24.septembrī.

Pētījumā iegūtos datus komentējuši "DNB bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, SIA "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, AS "Latvenergo" galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes loceklis Salvis Roga, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sociālo un politisko projektu direktore Ieva Strode, kā arī citi eksperti.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!