Foto: Saeimas administrācija

"Situācijās, kādās esmu redzējusi dažu labu politiķi, es pati, ja tas būtu iespējams, kaut vai ar savām asinīm parakstītu lēmumu par pielaides nedošanu," intervijā žurnālam "Ir" atzīst Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņa gan norāda, ka detalizētāk komentēt šo jautājumu negrib. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atzīst, ka lēmumi par pielaižu atteikšanu ne tikai Nacionālās apvienības, bet arī citu partiju politiķiem, par kuriem iepriekš izskanējušas aizdomas par iespējamo politizāciju, ir pareizi.

Mūrnieces skatījumā, process par pielaižu piešķiršanu rit pareizi.

Jautājumā par pielaižu piešķiršanu Mūrniece atzīmē, ka uzticētos tam, ko dara Drošības policija (DP), SAB, Militārās izlūkošanas un drošības dienests. 

"Strādājot Nacionālās drošības komisijā un Nacionālās drošības padomē, mans iespaids par to, ko dara šie dienesti, ir kļuvis daudz pozitīvāks, salīdzinot ar to, kad manā rīcībā informācijas bija mazāk," atzīmē parlamenta priekšsēdētāja.

Mūrniece atzīst, ka pašlaik tiešu oligarhu ietekmi savā partijā neredz.  

Viņa arī kā "ļoti labu signālu" vērtē spriedumu tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, kurā notiesāts Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis. Viņa gan norāda, ka nav pārrunājusi ar kultūras ministri Daci Melbārdi to, vai pēc šī sprieduma Rubenis var turpināt vadīt teātri. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!