Ventspilī uz laiku pārtraukta seno cīņu kluba "Curonia" darbība, jo divi tās biedri ir apcietināti uz aizdomu pamata par nežēlīgu 15 gadus veca pusaudža slepkavību, informēja Ventspils muzeja direktors Aldis Ābele.
Jāatgādina, ka pirmdien aizturēti pieci jaunieši, kas nolaupīja un pēc 20 000 latu izpirkuma maksas pieprasīšanas un spīdzināšanas nogalināja 15 gadus vecu jaunieti. Trīs no aizturētajiem atzinušies arī vēl viena sava biedra slepkavībā, ko pagājušā gada novembrī nogalējuši savstarpēju nesaskaņu dēļ un aprakuši Kolkas mežos. Otrdien par minēto slepkavību aizturēts vēl viens tās līdzdalībnieks.

Divi no slepkavības līdzdalībniekiem bijuši seno cīņu kluba "Curonia" dalībnieki, bet pēc aizturēšanas no kluba izslēgti. Pašlaik klubā ir astoņi dalībnieki.

"Curonia" darbojās Ventspils pils paspārnē, kur klubam bija atvēlēta telpa apģērba, bruņu un ieroču glabāšanai un treniņiem. Ābele uzskata, ka divu biedru vainošanas nozieguma dēļ klubs nebūtu jālikvidē, tomēr tam izteikta kategoriska prasība mēneša laikā oficiāli reģistrēt savu biedrību. Tad arī muzejs ar klubu slēgs līgumu, kurā noteiks abu pušu attiecības un atbildību līdzīgos gadījumos.

"Pagaidām viņi ir pārtraukuši savu darbību. Esmu izdevis rīkojumu nelaist viņus piešķirtajās telpās, kamēr nebūs pilnīgas skaidrības no policijas puses," teica Ābele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!