Foto: LETA

Ar bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi ir bijusi saruna par iespējamu došanos strādāt uz Ukrainu, otrdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja premjere Laimdota Straujuma (V).

Taujāta, vai uz Ukrainu kā eksperts varētu doties strādāt tieši Strīķe, premjere to nenoliedza, bet arī vēl neapstiprināja, jo esot pāragri par to runāt un ir daudz tehniskas lietas, kuras vēl pārrunājamas.

Piemēram, kas notiekot ar cilvēka darbavietu, kad viņš atgriežas no darba ārzemēs. Šāda pārcelšanās nav vienkāršs process, skaidroja valdības vadītāja.

Konkrēta lēmuma šajā jautājumā vēl neesot.

Kā liecina LTV rīcībā esošā informācija, Strīķe pēc sarunas ar Straujumu esot piekritusi, ka varētu doties uz Ukrainu, lai tur palīdzētu cīņā ar korupciju jaunizveidotajā korupcijas apkarošanas birojā.

Jau iepriekš Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga apstiprinājusi, ka Latvija uz Ukrainu varētu nosūtīt kādu no pretkorupcijas ekspertiem. Latvijas eksperta sūtīšana uz Ukrainu ir viens no Latvijas un Ukrainas divpusējo attiecību jautājumiem.

Premjerministre ir paudusi, ka Latvija var sniegt Ukrainas pretkorupcijas birojam eksperta atbalstu, lai sniegtu Latvijas pieredzi cīņā ar korupciju.

Iespējamā korupcijas apkarotāja sūtīšana uz Ukrainu nebūs vienīgā palīdzības forma, ko Latvija sniegs Ukrainai. Jau iepriekš bija nolemts, ka Ukrainā strādās arī bijušais Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis, kurš kļūs par Ukrainas muitas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!