Foto: LETA
Ar tiešraides koncertu un filmas demonstrēšanu Rīgā šodien tiks atzīmēta Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena, informēja pašvaldībā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments šajā dienā aicina noskatīties Orķestra "Rīga" tiešraides koncertu "Mūzika aizvestajiem", kā arī Romualda Pipara dokumentālo filmu "Saules pilsēta".

Plkst.16 tiešraide televīzijas ekrānos būs skatāma Latvijas Reģionu televīzijas "ReTv" kanālā, kā arī TV kanāla mājas lapā un orķestra "Rīga" "Facebook" kontā.

Koncertā skanēs trīs latviešu komponistu skaņdarbi un Mocarta mūzika. Skaņu valodu papildinās mūzikas žurnālista Oresta Silabrieža stāsti, bet pie diriģenta pults būs orķestra mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

Savukārt plkst.19 kultūras centra "Mazā ģilde" "Facebook" kontā varēs noskatīties Romualda Pipara dokumentālo filmu "Saules pilsēta". Šī dokumentālā filma ir tapusi 1990. gadā un bija pirmā, kas Latvijā stāstīja gan par Latvijas tautas masveida deportācijām 1941 gada 14. jūnijā un par koncentrācijas nometnēm Sibīrijā, gan par bērnu izsūtīšanu un nometināšanu neapdzīvotā salā Jeņesejas upes vidū. Tāpat filma stāsta par Latvijas aneksiju un piespiedu iekļaušanu PSRS sastāvā.

Lai gan šogad Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu Rīgā atzīmēs bez organizētiem piemiņas pasākumiem un ziedu nolikšanas ceremonijām, ikviens ir aicināts pieminēt upurus, visas dienas garumā individuāli noliekot ziedus piemiņas vietā dzelzceļa stacijā "Šķirotava" vai pie Brīvības pieminekļa, kā arī aizdedzot sveces un pārlapojot atmiņu albumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!