Rīgas Imantas vidusskolas darbiniece, kurai atklāta tuberkuloze, turpina ārstēšanos, taču gadījuma izmeklēšanu Veselības inspekcija kavē tas, ka ne sieviete, ne viņas darba devējs nevar uzrādīt medicīnisko grāmatiņu, informēja Veselības inspekcija.

Veselības inspekcija noskaidroja, ka darba devējs informēja darbinieci par kārtējās veselības pārbaudes nepieciešamību. Darbiniece vērsusies pie ārstiem un pārbaužu laikā viņai konstatēja tuberkulozi. Sieviete ievietota slimnīcā, un šobrīd turpina ārstēšanos, "tiek novērota pozitīva dinamika", informē inspekcija.

Šobrīd Veselības inspekcijas ārsts eksperts turpina pacientes medicīniskās dokumentācijas apkopošanu un pārbaudi, taču to kavē darbinieces un darba devēja nespēja uzrādīt sievietes medicīnisko grāmatiņu.

Inspekcija uzsver, ka šis gadījums pierāda obligāto veselības pārbaužu nozīmi, taču vienlaikus atgādina, ka tā nav panaceja saslimšanu atklāšanai, jo cilvēks var saslimt arī neilgi pēc pārbaudes veikšanas. "Veselības profilakse pirmkārt ir katra cilvēka atbildība gan savā, gan līdzcilvēku priekšā," uzsver inspekcija.

Atbilstoši MK noteikumiem obligātās periodiskās veselības pārbaudes jāveic personām, kuru darbs ir tieši saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuras ir nodarbinātas noteiktu uzņēmumu veidos, tajā skaitā arī personām, kuras sniedz pakalpojumus un strādā kādā no pārtikas aprites blokiem.

Jau ziņots, ka pēc tuberkulozes atklāšanas vienai no Imantas skolas darbiniecēm, pārbaudīti arī vairāki simti skolēnu. Aptuveni 150 Imantas vidusskolas skolēniem ir aizdomas par inficēšanos ar tuberkulozi, tāpēc Infektoloģijas centrs turpina pārbaudi. Saslimšana ar tuberkulozi pagaidām nav konstatēta nevienam skolēnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!