Svētdien, 1. jūnijā, Rīgā ar vairākiem pasākumiem tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena.

Kā informēja Rīgas domes Kultūras departamenta preses sekretāre Annija Senakola, Rīga visas dienas garumā kļūs par Bērnu galvaspilsētu.

Šajā dienā kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā Vecmīlgrāvī svētki tiks svinēti 100. reizi. Parkā, kuru rotās Vecmīlgrāvja skolās zīmētie taureņi, bērniem būs pieejami radošie stendi, vizināšanās zirgu pajūgos, trepju šūpoles, multfilmas un citas aktivitātes, bet pēcpusdienā bērnus sagaida Tauriņu balle kopā ar grupu "Putnu balle".

Mežaparks būs aktīvo bērnu galvaspilsēta, kur varēs nodarboties ar dažādām sportiskām aktivitātēm - būs bērnu olimpiāde, piepūšamās spēles, kā arī zīmēšanas konkurss "Olimpiskā Rīga", uzstāsies jaunie izpildītāji un notiks citas aktivitātes.

Rātslaukumā uzstāsies deju ansambļi, kori, cirkus mākslinieki, popgrupas un darbosies radošās darbnīcas. Strēlnieku laukums būs fizisko aktivitāšu zona, bet Kaļķu iela - brīvās mākslas vide ar hiphopa, breakdance un cīņas deju priekšnesumiem.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" pēcpusdienā dziedās vokālie bērnu ansambļi. Vakara koncertā plkst. 18 Rātslaukumā uzstāsies Marija Naumova, Andris Ērglis, Liene Šomase un citi populāri mākslinieki.

Svētkus svinēs arī Dzegužkalna estrādē brīvdabas pasākumā "Bērns bērnam" un Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" bērnu teātra "Horizonts" jubilejas pasākumā.

Pasākums "Bērnu galvaspilsēta" notiek otro gadu. Pagājušā gadā tas apvienoja 1500 dalībniekus no dažādām Rīgas un Latvijas bērnu un jauniešu pašdarbības kolektīviem un pasākumus apmeklēja vairāk nekā 10 000 cilvēku. Pasākumu rīko Rīgas domes Kultūras departaments.

Pilna pasākumu programma atrodama mājas lapā "www.bernugalvaspilseta.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!