Šobrīd ar vīrushepatītu inficējušies 24 restorāna "Stella Pub" apmeklētāji, portālu "Delfi" informēja Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Bundule. Visi inficētie ir hospitalizēti.
SVA aicina visus tos cilvēkus, kuri pēdējā mēneša laikā apmeklējuši "Stella Pub", vērsties pie sava ģimenes ārsta un SVA Rīgas filiāles epidemiologa, lai pārliecinātos par savu veselību. Vīrushepatīta pazīmes ir nogurums, apetītes zudums, slikta dūša, ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, sāpes labajā paribē, tumšs urīns, acu baltumu un ādas dzelte. SVA pārstāve norādīja, ka brīdī, kad cilvēkam parādās dzelte, viņš vairs nav infekciozs citiem.

Bundule sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka šogad šis ir lielākais lipīgās slimības uzliesmojums. Pret vīrushepatītu ir iespējams vakcinēties.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka PVD otrdienas vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Stella Pub" darbību, jo tur konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, kuru rezultātā vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu.

PVD uzsver, ka pārbaudes brīdī "Stella Pub" nebija dezinfekcijas līdzekļu, lai ikdienā nodrošinātu dezinfekcijas procedūras. Šis apstāklis un personīgās higiēnas neievērošana ir galvenie iemesli, kādēļ vīrushepatīts netraucēti varēja izplatīties no inficētajiem "Stella Pub" darbiniekiem uz "Stella Pub" apmeklētājiem.

Pagaidām vēl nav zināms, kad krogs tiks atvērts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!