Foto: F64

Šobrīd pieejamā laikapstākļu prognoze liecina par to, ka tuvāko dienu laikā āra gaisa temperatūra sasniegs līdz pat +14 grādu atzīmi. SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) atgādina, ka visas tā apsaimniekošanā esošās ēkas ir aprīkotas ar automātiskiem siltummezgliem, kuri pārtrauc apkures padevi brīdī, kad āra gaisa temperatūra sasniedz jau +12 grādu atzīmi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Šoruden pārspēti vairāki siltuma rekordi ne tikai oktobrī, bet arī novembrī.

Kā norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, apkures padeves pārtraukums augstas āra temperatūras dēļ vērtējams pozitīvi, jo energokrīzes apstākļos tas sniedz iespēju mājsaimniecībām ietaupīt līdzekļus.

RNP aicina sekot līdzi āra gaisa temperatūrai, un pirms pieteikuma iesniegšana pārvaldniekam par aukstiem radiatoriem tomēr pārliecināties par āra gaisa temperatūras apmēru. Ja tā ir +12 vai vairāk grādi, apkures sistēma strādā atbilstoši iestatījumiem.

RNP arī novērojis vairākus gadījumus, kad dzīvokļu īpašnieki iejaucas apkures sistēmas darbībā, piemēram, patvaļīgi gaiso sistēmu. Apsaimniekotājs atgādina, ka gadījumā, ja notiks iejaukšanās apkures sistēmā, tā pārtrauks normāli funkcionēt un būs nepieciešams to stabilizēt no jauna, kas aizņem laiku.

Jau ziņots, ka daudzviet Latvijā trešdienas rītā pārspēts 9. novembra siltuma rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!