Par nesankcionēta piketa rīkošanu aizturētajam Albertam Ļebedevam, kurš sevi dēvē par Latvijā aizliegtās komunistiskās partijas līderi, Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien piesprieda piecas diennaktis administratīvā aresta.
Saskaņā ar pašvaldības policijas sniegto informāciju bez Rīgas domes atļaujas rīkotais pikets noticis no plkst. 12 līdz 14 pie pieminekļa 1905.gada revolucionāriem 11.novembra krastmalā.

Tajā piedalījušies apmēram 20 galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki, kuri atgādinājuši par "asiņaino svētdienu" un to, ka padomju Latvija veidojusies jau 1919.gada janvāra dienās.

1933.gadā dzimušajam Krievijas pilsonim Ļebedevam par pieļauto administratīvo pārkāpumu sastādīts protokols, par viņam piespriežamo sodu lemj tiesa.

Iepriekšējo reizi Ļebedevs par sapulču, gājienu un mītiņu organizēšanas noteikumu pārkāpšanu tika sodīts ar naudassodu par mītiņa rīkošanu Vērmanes dārzā 1999.gada 1.martā.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par šādu nodarījumu, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā, paredz naudas sodu līdz piecdesmit latiem vai administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!