Par izstāšanos no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK piektdien paziņojušajam bijušajam Rīgas mēram Andrim Ārgalim savulaik piedāvāts iesaistīties Einara Repšes jaunveidojamajā partijā, taču viņš no šādas iespējas atteicies pēc tam, kad Repše paziņojis par naudas vākšanu savam honorāram un partijas darbības nodrošināšanai.
"Viņi mani ilgi aicināja, bet kad Repše paziņoja par naudas vākšanu savā bankas kontā, es ieraudzīju, ka šī partija tiek veidota no augšas. Tas nav mans stils," pauž Ārgalis sestdien publicētā intervijā krievu valodā iznākošajam laikrakstam "Čas".

Ārgalis intervijā atzīst, ka viņš, ļoti iespējams, paliks "ārpus politikas", ja vien tuvākajā laikā neparādīsies kāds politisks spēks, kas gatavs "ar rīcību" rūpēties par valsti un tautsaimniecības attīstību. "Ja izveidosies domubiedru grupa ar pietiekamu potenciālu, es tai varētu pievienoties. Tā varētu būt sociāli liberāla partija," norāda Ārgalis.

"Mākslīgā" partijā Ārgalis nestāšoties, un arī savu partiju viņš negrasoties veidot.

Par iespējamo sadarbību ar Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Saeimas frakcijas vadītāju Egilu Baldzēnu, ja tas izstāšoties no LSDSP, Ārgalis intervijā laikrakstam izsakās izvairīgi. "Baldzēnu kā politiķi es cienu. Viņš nav saistīts ar skandāliem un netiecas uz "prihvatizāciju", ir populārs profesionāļu un inteliģences vidū, " saka Ārgalis, taču piebilst, ka "tēvzemiešu vidū nācies dzirdēt dažādas lietas".

Atsevišķos medijos iepriekš izskanējis pieļāvums, ka Ārgalis varētu pamest apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un veidot jaunu politisko partiju.

TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Vents Balodis uzskata, ka bijušais Rīgas mērs Ārgalis no TB/LNNK izstājies, lai varētu pievienoties "uz sociāldemokrātiskas bāzes topošajam politiskajam spēkam", kurā darbosies arī Baldzēns un bijušais LSDSP biedrs "Latvijas dzelzceļa" ģenerāldirektors Andris Zorgevics.

Baldzēns sarunā ar BNS novembrī pieļāva iespēju, ka Latvijā varētu veidoties vēl viena sociāldemokrātu partija.

Arī LSDSP vadība BNS iepriekš pauda viedokli, ka jaunas sociāldemokrātiskas partijas pamatā būs Baldzēna un Ārgaļa tandēms, kas balstīsies uz Zorgevica finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!