Bijušais Rīgas mērs "tēvzemietis" Andris Ārgalis uzskata, ka sestdien apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) kongresa runās nav izskanējis neviens pierādījums, ka partijai patiešām rūp partijas liktenis un tauta.
Ārgalis BNS sacīja, ka lielākoties no tribīnes izskanējušas populistiskas runas, īpaši tas attiecoties uz partijas priekšsēdētāja Māra Grīnblata gandrīz 20 minūšu garo runu, kas esot bijusi "lozungu līmenī". Pēc Ārgaļa domām, partijas vadītājs vispār neesot atskaitījies par partijas darbu iepriekšējā laika periodā.

Līdz ar to Ārgalim rodoties "vairāk vielas pārdomām", ka viņam kā "tautsaimnieciskam cilvēkam" rodas jautājums, vai viņš ir piemērots šīs partijas darbam, taču tas nenozīmējot, ka viņš ies uz citu partiju.

Uz BNS jautājumu, kad un vai viņš varētu izlemt par savu iespējamo izstāšanos no partijas, viņš atbildēja, ka uz šo jautājumu viņš varēšot atbildēt nākamgad, jo šobrīd viņš neredzot nevienu faktoru, kas varētu steidzināt viņa lēmuma pieņemšanu.

Savukārt pārvēlētais partijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats BNS un "Dienai" sacīja, ka Ārgalis esot lietišķs un interesants cilvēks, kura priekšlikumus partija daudzkārt ir ņēmusi vērā un kuru partija virzīja Rīgas mēra amatam no 1997.gada.

Grīnblats norādīja, ka intrigas par Ārgaļa aiziešanu no partiju sākušās jau pavasarī. Viņš uzskata, ka Ārgalim sestdien tomēr vajadzējis kāpt tribīnē un kongresa aptuveni 600 delegātiem paust savu nostāju. Grīnblats norādīja, ka TB/LNNK ir demokrātiska partija un, ja Ārgalis vēlas aiziet, viņam esot visas tiesības to darīt.

Jau vēstīts, ka atsevišķos medijos iepriekš izskanējis pieļāvums, ka Ārgalis varētu pamest TB/LNNK un veidot jaunu politisko partiju. Ārgalis par šādu iespēju runā ļoti negribīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!