Rīgas vicemērs Andris Ārgalis pieprasījis paskaidrojumus par iespējamā nelikumībām trīsstāvu ēkas nojaukšanas un septiņstāvu jaunbūves rekonstrukcijas projektu saskaņošanā Silmaču ielā 1, kas atrodas teritorijā starp Brīvības ielu un Lielajiem kapiem.
Ārgalis paskaidrojumus pieprasījis pēc iepazīšanas ar publikāciju laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze", kurā aprakstīti pārkāpumi ēkas nojaukšanas un jaunbūves rekonstrukcijas projektu saskaņošanā.

Paskaidorjumi būs jāsniedz Pilsētas attīstības departamenta direktoram Vilnim Štramam un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājai Intai Pujātai. Paskaidrojumi jāsniedz līdz trešdienai, kad plānota Pilsētas attīstības komitejas sēde.

"Esmu pārsteigts un sašutis par šiem faktiem," sacīja Ārgalis." Ja laikraksta rīcībā nonākusī informācija, kas liecina, ka būvvaldē pārkāpta projektu dokumentācijas aprites kārtība un dokumenti saskaņoti ar atpakaļejošiem datumiem, patiešām atbilst patiesībai, pret atbildīgajām amatpersonām jāvēršas ar vislielāko bardzību. Lēmumu par to pieņemšu pēc tam, kad būšu saņēmis detalizētu situācijas izklāstu."'

A.Ārgalis uzsvēra, ka arī Pilsētas attīstības komitejai turpmāk vajadzētu strādāt aktīvāk, jo, lai jautājumus varētu izskatīt bez kavēšanās, komitejas sēdēm būtu jānotiek regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!