Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis Rīgas Centrāltirgū valdošo nekārtību trešdien reida laikā novērtēja ar "var likt knapu trijnieciņu", tomēr atzina, ka pēdējā laikā kārtība tirgū būtiski uzlabojusies.
Ārgalis norādīja uz vairākiem tuvākajā laikā tirgus sakārtošanā veicamajiem darbiem - jāpaplašina galvenā ieeja tirgū, lai kabatzagļi šaurajā ieejā nevarētu brīvi rīkoties, jāuzlabo asfalta segums tirgus teritorijā, kā arī jāturpina darbs ar transporta kustības sakārtošanu tirgū.

Pēc Ārgaļa domām, pēdējā ir lielākā problēma Centrāltirgū, un mērs pauda apņēmību to atrisināt. "Es esmu kā buldogu suns, kur ieķeros, no tā neatlaižos", uzsvēra domes priekšsēdētājs, solot, ka personīgi kontrolēs, kā tiek risināta problēma par transporta, transporta plūsmu un kravu piegādi Centrāltirgū.

Akciju sabiedrības "Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Aivars Ozols apsolīja līdz 1.augustam pie tirgus galvenās ieejas novākt divas rindas ar augļu tirgotājiem, lai ieeja Centrāltirgū būtu plašāka.

Domes priekšsēdētājs savukārt apsolīja 2.augustā personīgi ierasties tirgū, lai to pārbaudītu.

Ārgalis arī gatavojas izdot rīkojumu par pašvaldības policistu darba pārkārtošanu tirgū. Pēc viņa domām, nav pieļaujams, ka tirgotāji automašīnas agri no rīta novieto neatļautās vietās un, kad policisti ierodas darbā, automašīnu īpašniekus nevar atrast un viņi ir bezspēcīgi.

Ārgalis apsolīja, ka nākamajā tirgus apmeklējuma reizē kārtību Centrāltirgū varēšot novērtēt ar "stabilu četrinieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!