Rīgas mērs Andris Ārgalis sola pieņemt līdzsvarotu nākamā gada budžetu un uzskata, ka martā ievēlētājiem domniekiem nevajadzēts satraukties, ka budžetā varētu atrasties kādi nepatīkami pārsteigumi. To mērs paudis piektdien laikrakstā "Diena" publicētajā rakstā.
Ārgalis izteicis prieku, ka domes komitejas ir strukturējušas savus nākamā gada izdevumus tā, it kā martā nebūtu gaidāmas izmaiņas pašvaldībās un tām līdzšinējā sastāvā vajadzētu turpināt iecerētos darbus.

"Katrā ziņā martā ievēlētajiem domniekiem, darbu sākot, nevajadzēs satraukties, ka viņi savā pirmajā sēdē atjēgsies pie "sasistas siles" vai ka budžetā atradīsies dažādi nepatīkumi pārsteigumi - kādus piedzīvoja 7.Saeimas deputāti, tiekot galā ar savu priekšteču atstāto "mantojumu"," norāda mērs.

Šobrīd projektētais Rīgas budžets nākamajam gadam ir 132 miljoni un 702 tūkstoši latu. Sākotnēji nepieciešamie izdevumi, apkopojot visu domes komiteju un departamentu pieprasījumus, bija sarēķināti par 32 miljoniem latu lielāki. Taču domei izdevies saglabāt lietišķumu un "atbrīvot budžetu no jebkāda "priekšvēlēšanu drudža", ļaujot nākamgad domei turpināt iesāktos darbus," informē Ārgalis.

Nākamā gada budžets Rīgā, salīdzinot ar šī gada budžetu, pieaudzis par 1,5% jeb apmēram 8 miljoniem latu. Prioritātes Rīgā būs skolām, bērnu un jaunatnes vajadzībām, sociālajai aprūpei, pilsētas attīstības un tās infrastruktūras celtniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!