Tīrīšanas laikā ievērojami sabojāts Raiņa piemineklis Esplanādē, apgalvoja Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Andris Ārgalis (TP).
Kā norādīja Ārgalis, viņš no speciālistiem saņēmis informāciju, ka pieminekļa tīrīšana veikta nekvalitatīvi un neprofesionāli. "Piemineklis no pulēta pārvērties par matētu, arī šuves izdauzītas laukā. Arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ir ļoti noraizējusies," apgalvoja vicemērs.

Ārgalis pieprasījis Rīgas pieminekļu aģentūras direktoram Guntim Gailītim līdz rītdienai, 4.septembrim, sniegt paskaidrojumus.

"Pieminekļa atjaunošana sākotnējā izskatā prasīs vairākus desmitus tūkstošus latu. Gailītis bez soda nepaliks," apgalvoja Ārgalis.

Savukārt Gailītis sacīja, ka visi darbi notiekot augsti kvalificētu speciālistu uzraudzībā un ar piemērotām tehnoloģijām, kā arī nekādi bojājumi neesot izdarīti.

"Paredzētais darbs - tīrīšana - ir pabeigts, vēlāk tiks veikta pulēšana un vaskošana. Akmens masa pilnībā atgūs sākotnējo izskatu," apgalvoja aģentūras direktors. Tāpat arī bijis paredzēts pārveidot šuves.

Gailītis norādīja, ka piemineklis ekspluatācijā tikšot nodots 10.septembrī.

"Gailītis nodarbojas ar dezinformāciju," sacīja Ārgalis.

Rīgā 28.augustā tika sākta Raiņa pieminekļa tīrīšana. Darbus veic SIA "Vērdiņa sausais ledus".

Paredzēts, ka visi plānotie pieminekļa restaurācijas darbi tiks paveikti līdz tradicionālajām Dzejas dienām, kad tradicionāli valsts galvaspilsētā tieši pie Raiņa pieminekļa notiek galvenās šī pasākuma aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!