Latviešu leģiona piemiņas dienai veltītajā svinīgajā dievkalpojumā piektdien Rīgas Doma baznīcā mācītājs Jānis Vanags sveica latviešu karavīrus viņu piemiņas dienā un pateicās viņiem par to, ko viņi darījuši Latvijas labā.
"Latviešu pienākums ir dot latviešu leģiona vārdam tādu nozīmi, kas piederas Latvijas Republikai, nevis Latvijas padomju sociālistiskajai republikai, pretējā gadījumā mēs nebūsim Latvijas Republikas vārda cienīgi," uzrunā aptuveni 500 leģionāriem un viņu piederīgajiem sacīja mācītājs.

Viņš arī pauda, ka inteliģentas un demokrātiskas valstis piedēvē latviešu leģiona vārdam tādu nozīmi, kāda tam bija padomju laikā, tāpēc, ka "viņas ir tik neieinteresētas Latvijā, lai iedziļinātos tās vēsturē". "Viņi skatās uz uniformām un viņu spriedums ir vienu centimetru dziļš," teica mācītājs.

Latviešu leģiona piemiņas brīdī Brāļu kapos piedalījās Saeimas deputāti Māris Grīnblats, Palmira Lāce, Juris Dobelis (TB/LNNK) un Dzintars Ābiķis (TP). Latviešu nacionālās karavīru biedrības vadītājs Nikolajs Romanovskis uzsvēra, ka latviešu leģionāri 16.martā, godinot savus kritušos, nekad nav propagandējuši kādu ideoloģiju un runas par fašisma atdzimšanu ir blēņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!