Luteriskās baznīcas Latvijā arhibīskaps Jānis Vanags nākamvasar plāno doties uz vairākām Sibīrijas pilsētām, lai tur tiktos ar tālienē dzīvojošajiem latviešiem un pašvaldību pārstāvjiem.
Arhibīskapa sekretāre Māra Grigole informēja, ka šādu vairāk nekā nedēļu ilgu ceļojumu Vanags ieplānojis pēc savas iniciatīvas, jo jau vairākus gadus kopā ar citiem mācītājiem apmeklē tālākas zemes, kurās dzīvo latvieši.

Būtiskākā šāda ceļojuma motivācija ir parādīt tālumā no dzimtenes dzīvojošajiem latviešiem, ka viņi nav aizmirsti. Būtiski ir arī tas, ka apciemot tautiešus dodas ne tikai skolotāji un "ierindas" mācītāji, bet arī baznīcas vadība, sacīja Grigole.

Iecerēts, ka arhibīskaps apciemos latviešus Magadanā, Omskā un citās Sibīrijas pilsētās. Turklāt ceļojums ieplānots tā, lai 14.jūnijā - komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā - arhibīskaps varētu tikties ar tālienē dzīvojošajiem latviešiem.

Sākotnēji bija iecerēts, ka Vanags dosies uz Sibrīju jau šoruden, taču pēc konsultācijām ar Latvijas vēstniecības Krievijā kultūras atašeju Laumu Vlasovu pieņemts lēmums ceļojumu nesasteigt un rūpīgi to izplānot.

Līdz šim neviens Latvijas luteriskās baznīcas arhibīskaps neesot veicis tik tālu ceļojumu, lai apmeklētu latviešus, teica sekretāre. Vanags līdz šim ir viesojies pie tautiešiem Krasnojarskā un Baškīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!