Rīgas pilsētas arhitekta kolēģija aicināja daudzfunkcionālā tirdzniecības, izklaides un biroju centra "Akropole" būvniecības projekta attīstītājus vēlreiz padziļināti pievērsties jautājumam par porcelāna rūpnīcas vēsturiskā mantojuma integrēšanu jaunbūvējamajā kompleksā, kā arī par iespējām nedaudz mainīt jaunā objekta arhitektoniski vizuālo veidolu.
Pēc kolēģijas sanāksmes un daudzfunkcionālā centra "Akropole" prezentācijas šā gada 8. maijā attīstītājs SIA "Akropolis LV", ņemot vērā kolēģijas komentārus un ieteikumus, projektā ir veicis būtiskas izmaiņas, informēja "Akropolis" pārstāve Liene Krīvena.

Toreiz arhitekti aicinājuši attīstītājus padziļināti pievērsties dažiem aspektiem - transporta plūsmas iespējām un sabiedriskā transporta attīstībai, kompleksa fasādēm Salaspils ielas un dzelzceļa pusē, kā arī apsvērt iespēju saglabāt kultūras mantojuma vērtības.

SIA "Akropolis LV" ir sākusi sarunas arī par dzelzceļa pieturas ierīkošanu daudzfunkcionālā centra "Akropole" teritorijas tuvumā, un pašvaldība ir devusi pozitīvu vērtējumu šādai iespējai.

Ņemot vērā iepriekšējā arhitekta kolēģijas sanāksmē pausto, projektā ir mainīts arī daudzfunkcionālā centra "Akropole" korpusa izvietojums, pagriežot to pret dzīvojamo kvartālu paralēli dzelzceļam.

"Mēs esam iecerējuši kompleksa "Akropole" ietvaros atjaunot šajā rajonā reiz pastāvējušās ielas - Igauņu ielu, Lietuviešu ielu, Latviešu ielu un arī Kuzņecova ielu. Šo ielu vārdā iecerēts nodēvēt gājēju takas jaunā centra ietvaros," stāsta SIA "Akropolis LV" valdes loceklis Vjačeslavs Kostigovs.

"Akropole" būs trīsstāvu tirdzniecības, izklaides un biroju centrs Rīgā, Maskavas ielā 257 pie Slāvu tilta ar kopējo platību 200 000 kvadrātmetri (ieskaitot stāvvietas). Tur būs modes, skaistumkopšanas un aksesuāru veikali, lielveikals "Maxima" vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā, restorāni un kafejnīcas, atpūtas un relaksācijas centri gan bērniem, gan pieaugušiem, ledus halle, fitnesa klubs, kinoteātri, boulinga klubs u.c. Papildus telpām tirdzniecības un izklaides pakalpojumu nodrošināšanai projektā iecerētas arī biroju ēkas ar kopējo platību līdz 15 000 kvadrātmetru.

Iecerēts, ka tirdzniecības, izklaides un biznesa kompleksa "Akropole" būvniecība varētu sākties šā gada beigās, bet atklāšana notikt līdz 2010. gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!