Foto: Saeimas administrācija
Arī 12.Saeimas Prezidijam raisās konflikts ar Saeimas Kancelejas direktoru Māri Steinu, jo šodien Prezidijs nolēma prasīt Steinam paskaidrojumus, kāpēc parlamentārās izmeklēšanas komisiju pirmo sēžu norisei netika nodrošināts tehniskais atbalsts. Savukārt Steins norāda, ka no Kancelejas nepieciešamā atbalsta sniegšana bija jākoordinē Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva (S) biroja vadītājam.

Prezidijs savā lēmumā norāda, ka, rupji pārkāpjot noteikto kārtību un kavējot Satversmē un Saeimas Kārtības rullī noteikto parlamentārās izmeklēšanu pilnvaru īstenošanu, uz minēto abu parlamentāro izmeklēšanas komisiju sēdēm atbildīgie Saeimas Kancelejas darbinieki nebija ieradušies.

Līdz ar to Prezidijs lūdza Steinu sniegt paskaidrojumus, kāpēc viņš ir pārkāpis Saeimas Kancelejas nolikumu, nenodrošinot tehnisko atbalstu sekmīgai parlamentāro izmeklēšanas komisiju pirmo sēžu norisei uzreiz pēc tam, kas Saeimas sekretārs bija nodevis minēto parlamentāro izmeklēšanas komisiju vadību to jaunievēlētajiem priekšsēdētājiem.

Steins skaidroja, ka parlamenta sekretāra biroja vadītājs novēloti bija pieteicis nepieciešamo lietu - vēlēšanu zīmju un balsošanas urnu - sagādi, taču Kanceleja ir nodrošinājusi pieteiktās lietas. Tas, ka sekretāra biroja vadītājs piesaka nepieciešamās lietas, bija ierasta prakse līdz šim. Kancelejas direktors norādīja, ka Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Ringoldam Balodim (NSL) pretenziju pret Saeimas Kancelejas darbu neesot.

Steinam bija lūgts paskaidrojumus iesniegt līdz šodienai plkst.17 un viņš to ir izdarījis.

Taujāts, kāpēc viņam radušās nesaskaņas ar 12.Saeimas Prezidiju, ja tajā vairs nav bijušās Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V), Steins uz to tieši neatbildēja, norādot, ka motivācija, kāpēc viņam prasīts sniegt paskaidrojumu, jāprasa pašam Prezidijam.

Kancelejas direktors iepriekš bija norādījis, ka viņam ir sajūta, ka toreizējā Saeimas priekšsēdētāja Āboltiņa viņu plāno atlaist no amata kopš 2012.gada beigām.

Kā ziņots, 11.Saeimas Prezidijs divas reizes sāka juridisko procedūru, lai uzteiktu darba līgumu ar Steinu. Iepriekšējā parlamenta sasaukuma Prezidijs arī vairākkārtīgi no Steina prasīja paskaidrojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!