Arī 12 gadus vecais skolēns 30.vidusskolā notikušajā gadījumā ir sašauts nejauši, BNS ceturtdien apliecināja skolas direktore Ņina Jakova. Negadījums noticis stundu starpbrīdī, kad skolēni bija izgājuši no klases.
Šauteni uz skolu atnesis pats cietušais, un vairāki zēni starpbrīdī to izvilkuši no somas, spēlējušies un tā pēkšņi izšāvusi, trāpot skolēnam acī. Cietušais apliecinājis, ka viņa skolasbiedrs nav vainīgs notikušajā un tikai viņš pats zinājis, ka šautenē ielikta metāla lode.

Pēc negadījuma skolotāji izsaukuši ātro palīdzību, bet negadījuma vaininieks aizmucis. Viņu mājās nopratinājusi policija, bet uz skolā skolēns ceturtdien nav ieradies, apliecināja Jakova.

Direktore norādīja, ka katru mēnesi skolēniem notiek audzināšanas stunda, kurā skolēni tiek mācīti par uzvedības normām. Skolēni parakstās žurnālā, ka šādu stundu apmeklējuši un to noklausījušies. "Protams, ka skola puikam neielika ieroci rokā un nepateica - šauj uz citu," uzsvēra Jakova. Viņa pauda apņēmību vēl stingrāk uzmanīt bērnu rotaļāšanos ar šādiem priekšmetiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!