Foto: LETA
Administratīvā apgabaltiesa pirmdien noraidīja Saeimas deputāta, bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova ("Vienotība") apelācijas sūdzību par bijušā premjera Aigara Kalvīša rīkojumu viņu atstādināt no amata, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Līga Trupiņa.

Loskutovs tiesā apstrīdēja Kalvīša lēmumu par viņa atstādināšanu no amata, kas izrietēja no Kalvīša 2007.gada 24.septembrī nosūtītās rezolūcijas Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei, kurā bija teikts, ka pret KNAB priekšnieku ierosināta disciplinārlieta un līdz tās beigām viņš atstādināms no amata pienākumu izpildes. Šo rezolūciju Lokutovs tiesu lūdz atcelt.

Tiesa prasību noraidīja, noraidot arī Loskutova prasību piedzīt viņam radītos mantiskos zaudējumus, morālo kaitējumu un juridisko pakalpojumu izdevumus.

Administratīvā apgabaltiesa pievienojās pirmās instances tiesas vērtējumam un secinājumam, ka rīkojuma pamatojums par Loskutova atstādināšanu no KNAB priekšnieka amata pienākumu izpildes, lai pārbaudītu KNAB finanšu līdzekļu izlietošanas faktiskos apstākļus, attaisno pieteicējam liegtās tiesības uz amata pienākumu izpildi laikā, kad notiek disciplinārlietas izvērtēšana.

Spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā 30 dienu laikā no sprieduma sastādīšanas dienas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn novembra beigās arī Administratīvā rajona tiesa atzina, ka bijušais premjers Kalvītis pamatoti no amata atstādināja bijušo KNAB priekšnieku Loskutovu.

Šo tiesas spriedumu Loskutpvs pārsūdzēja apelācijas kārtībā.

Kalvītis Loskutovu no amata atstādināja pēc tam, kad klajā nāca skandāls par naudas pazušanu no KNAB. Loskutovs no amata tika atbrīvots 2008.gada 29.jūnijā. Par naudas pazušanu no KNAB pie kriminālatbildības sauca divus tā laika biroja darbiniekus – Jāni Imšu un Indru Veipu. Tiesvedība krimināllietā vēl nav beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!