Foto: LETA

Valsts vides dienests (VVD) arī uzņēmuma "Biolars" noliktavās Olainē konstatējis neapmierinošu situāciju ar ķīmisko vielu uzglabāšanu, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Apsekojot uzņēmuma teritorijā esošās ilgstoši neizmantotās ražotnēs, konstatēts, ka vienā no tām dažādos iepakojumus atrodas dažādas ķīmiskas vielas, maisījumi un reaģenti. Turklāt ēkā valdījusi nekārtība – daļa ķīmisko vielu bijušas traukos, bet daļa no tām izlijušas vai izbirušas. Tāpat kaudzēs samesti vielu iepakojumi un daļa no tiem bijusi bojāta.

Tāpat konstatēts, ka ēkas abos stāvos kopumā atrodas vairāk nekā 10 tonnas dažādu ķīmisko vielu un to iepakojumu.

Vides inspektori pārbaudes laikā konstatēja, ka ķīmiskajām vielām ir beigušies derīguma termiņi, tās nav marķētas – nav nolasāms, kāda viela glabājas un kāda ir tās bīstamība.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir sākta administratīvā lietvedība un ir izdots rīkojums novērst konstatētos pārkāpumus.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā uzņēmuma "Biolars" teritorijā Rīgā, Brīvības gatvē 222, uziets liels daudzums bīstamu ķīmisku vielu, kam bija iespēja piekļūt arī nepiederošām personām.

Uzņēmums skaidro, ka šīs ķīmiskās vielas ir mantojums no Valsts bioķīmisko preparātu eksperimentālās rūpnīcas, ko "Biolars" ieguvis privatizācijas ceļā, informēja Leiškalns. Ņemot vērā ķīmisko vielu uzglabāšanas prasības, ķīmiskās vielas tika atbilstoši sagatavotas – novietotas uz koka paletēm, iepakotas hidroizolējošā iepakojumā – izvešanai uz rūpnīcas teritoriju Olainē, lai noteiktu to iespējamo izmantošanu ražošanas procesos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Biolars" apgrozījums pērn sasniedza 15,413 miljonus eiro, uzņēmuma peļņa pērn bija 669 303 eiro.

SIA "Olaines ķīmiskā rūpnīca "Biolars"" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 707 444 eiro, tā īpašnieki ir Pāvels Daņilko - 88,25%, Jeļena Daņilko - 8,5%, Vitālijs Bukovskis - 3% un Jānis Ošis - 0,25%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!