Foto: LETA

Saeimas deputāte Lolita Čigāne izstājusies no partijas "Kustība "Par!"", liecina politiķes publiskais paziņojums.

Savā paziņojumā Čigāne skaidro, ka vien pērn izveidotās partijas "Kustība "Par!"" lielākais izaicinājums bijis pārvarēt "politiskās komunikācijas biklumu", kas nav izdevies.

Viņa uzsver, ka "pēdējā pusgadā plašāka sabiedrība dzirdējusi par uz vienas rokas pirkstiem saskatāmiem "Par!" politiķiem, lai gan partijā ir daudz lielisku, profesionālu, dedzīgu cilvēku, no kuriem daudzi būtu pelnījuši daudz aktīvāk veidot Latvijas politisko domu.

Tieši "iedvesmotie biedri" bija galvenais iemesls, kāpēc Čigānei pēc partijas valdes aicinājuma atstāt "Vienotības" frakciju Saeimā vai arī izstāties no partijas izšķiršanās bija grūta.

"Esmu ievēlēta Saeimā no "Vienotības" saraksta un apzinos, ka tikai savstarpējā sadarbībā ir iespējams kaut ko panākt, tāpēc tieši šobrīd tālāk šķaidīt "Vienotības" frakciju nebiju gatava. Vienlaicīgi apzinos, ka tuvākajā laikā otra tāda politiska partija ar tādu komjauniešu štampu neietekmētu trīsdesmit un četrdesmitgadnieku paaudzi, kuras tik ļoti pietrūkst Latvijas šodienas politikā, vairs neizveidosies," raksta politiķe.

Komentējot "pariešu" kongresa lēmumu veidot apvienību ar "Latvijas attīstībai", Čigāne pauž, ka tas būs "cits "Par!"".

Parlamentāriete otrdien nosūtījusi "Kustības "Par!"" valdei iesniegumu par izstāšanos.

Ziņots, ka arī Saeimas deputāts Ints Dālderis izstājies no partijas "Kustība "Par!"". Viņš skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis jau iepriekš.

Dālderis atgādināja, ka "Kustība "Par!"" lēma nesadarboties ar partiju "Vienotība" nākamajās Saeimas vēlēšanās. Līdz ar to viņa atrašanās gan "Vienotības" frakcijā Saeimā, gan "Kustībā "Par!"" bija apgrūtinoša abām pusēm.

Ziņots, ka februārī arī Saeimas deputāti Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs izstājās no "Kustības "Par!"". Tad deputāti – Dālderis un Čigāne – lēmumu par izstāšanos no "Par!" nebija pieņēmuši.

Tāpat vēstīts, ka pērnā gada jūlijā Dālderis, Ilze Viņķele, Čigāne, Judins, kā arī Loskutovs uzrakstīja iesniegumus par izstāšanos no partijas "Vienotība".

Savukārt augustā tika nodibināta politiskā partija "Kustība "Par!"". Tās valdē tika ievēlēts arī Dālderis un Viņķele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!