Foto: LETA

Decembrī uz mēnesi palielināt atalgojumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem nebūtu prātīgi, un par papildu finansējumu mediķu atalgojumam kopumā jālemj nākamajai valdībai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre skaidroja, ka mediķi izvēlējušies īsto brīdi, lai aktualizētu atalgojuma jautājumu. Patlaban, veidojot jauno valdību, tiek runāts arī par tās prioritātēm un būtu svarīgi, ka veselības aprūpe un medicīna "nepazustu no šo prioritāšu loka". Vienlaikus finanšu ministre pauda līdzīgu viedokli kā jau iepriekš valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS), proti, ka papildu finansējums mediķu atalgojumam 2019. gadā ir jaunās valdības jautājums.

"Šogad palielinot algas, tas nozīmē, ka jāvērtē ietekme uz visu nākamā gada budžetu," skaidroja ministre. Viņa norādīja, ka jaunajai valdībai, lemjot par nākamā gada budžetu un prioritātēm, jāatstāj "elastības iespējas". Piemēram, vēl šogad nosakot vienu mēnesi lielāku algu nebūtu prātīgi, jo tas atsauktos arī uz nākamā gada budžetu, sacīja Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālajā centrā (NMPD RRC) 9. novembrī izsludināta ārkārtas situācija saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā žurnālistiem iepriekš sacīja dienesta direktore Liene Cipule, dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!