Foto: Shutterstock

Trešdien Jēkabpils rajona tiesa izbeigusi vienu no tā dēvētajām Zolitūdes traģēdijas civillietām daļā pret atbildētājiem "Maxima Latvija" un "Tineo", portālu "Delfi" informēja prasītāju pārstāvis Aldis Gobzems.

Jau ziņots, ka Talsu rajona tiesa 16. novembrī lēma izbeigt tiesvedību citā no Zolitūdes traģēdijas civillietām daļā pret atbildētājiem "Maxima Latvija" un "Tineo".

Arī Jēkabpils rajona tiesā prasība bija iesniegta pret "Maxima Latvija", "Tineo" un SIA "Homburg Zolitūde" par bezdarbību, kas izraisījusi smagas sekas, lūdzot piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju. Pēc tiesvedības izbeigšanas daļā pret "Maxima Latvija" un "Tineo" tiesāšanās turpināsies ar otru atbildētāju "Homburg Zolitūde".

Portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka "Maxima Latvija" ar daļu no Zolitūdes traģēdijā cietušajiem panākusi vienošanos, kas attiecas arī uz uzņēmumu "Tineo". Vienošanās paredz, ka katra bojā gājušā ģimene saņems 100 000 eiro.

Cietušo pārstāvis Aldis Gobzems pastāstīja, ka aptuveni puse no viņa pārstāvētajām personām, kas traģēdijā zaudējušas savus tuviniekus, patlaban ir noslēgušas šo vienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!